Insändare

Panik i riksdagen efter lunch

Politik Artikeln publicerades
Den omdebatterade lunchen mellan Jimmie Åkesson och Ebba Busch Thor förevigades och bilden publicerades på KD-ledarens Facebook-sida.
Foto: Ebba Busch Thors Facebook
Den omdebatterade lunchen mellan Jimmie Åkesson och Ebba Busch Thor förevigades och bilden publicerades på KD-ledarens Facebook-sida.

Vilket himla liv det blev för att Ebba Busch Thor häromdagen åt lunch med en riksdagskollega!

Alla förfasar sig som om världen nu skulle falla omkull – eller åtminstone Sveriges riksdag! Hualigen, vilken skandal!

Lunchen hade fått passera utan protester om det varit Jonas Sjöstedt (V) hon delat den med! Att han med sina starkt kommunistiska preferenser så totalt accepteras i olika sammanhang är en gåta.

Man får absolut inte ha skygglappar för vad kommunismen stod för och står för än idag! Den går inte att räkna bort! Absolut inte i vårt land heller.

Har ni riksdagsmän sett det som er första-hands-uppgift att trakassera SD och dem som eventuellt vågar pratar med dem?

I samband med att Gustaf Fridolin (januari 2019) skulle lämna riksdagen berättade Jimmy Åkesson att Fridolin, som enda riksdagsman, hälsat Jimmy Åkesson och hans parti välkomna då de första gången valdes in! Det är alltså flera år som man fortsatt mobbningen av ett parti som valts in enligt parlamentariska regler!

Fridolin berättade (vid samma tillfälle) att han gärna delar en pizza med Åkesson, bara han själv får välja sort. Fridolin påpekade också vikten av att visa respekt för andras åsikter – även om man inte delar dem, så ger det olika perspektiv!

Åtminstone fanns det då en med hjärna och ryggrad i Sveriges riksdag! Riksdagen är er arbetsplats där ni har riktigt bra löner och förmåner som inte många andra svenskar har. På arbetsplatser måste man göra det bästa av situationen, det vill säga att samarbeta med/prata med sina kollegor! Det tillhör faktiskt vanligt hyfs – inte att trakassera och frysa ute några!

Nu har ni sommarlov – den långa sköna ledigheten som vi betalar. Dags att börja öva på att uppföra er som vuxna människor, behandla alla kollegor lika. Ni representerar Sverige, det vill säga samtliga invånare.

Kerstin Cedergren

Vitemölle