Annons
Insändare

Paul Svensson (SD): Myten om det trygga Sverige

Sprängningar, våldtäkter, rån, dödsskjutningar, mord, ja listan kan göras lång på allvarlig grov brottslighet som har blivit vardagsmat i dagens Sverige.
Skåne • Publicerad 18 november 2019
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Polisens kriminaltekniker arbetar på Almviksvägen i Hyllie i Malmö natten till fredagen. Enligt polisen misstänker man att ett grovt brott begåtts.
Polisens kriminaltekniker arbetar på Almviksvägen i Hyllie i Malmö natten till fredagen. Enligt polisen misstänker man att ett grovt brott begåtts.Foto: Johan Nilsson/TT

I många debatter mellan politiker så hävdas det att Sverige har blivit tryggare och att brottsstatistiken pekar i en nedåtgående kurva, men stämmer verkligen detta?

De senaste decennierna har Sverige fått uppleva ökade, nästan vardagliga sprängningar, skjutningar, mord mm. Man blir nästan förvånad om man för en gång skull inte kan läsa om att det hänt något i någon av våra städer inom rikets gränser.

Annons

Människor som bor i dessa kriminella områden ser snart ingen annan möjlighet än att flytta från sina bostadsområden, för att kunna få hyfsat lugn och ro i sina liv. Politiker går ut och säger att Sverige aldrig varit tryggare än nu, och att människor inte skall oroa sig för att vara nästa offer för kriminaliteten.

Det är lätt för politikerna att påstå, då de själva inte lever i dessa utanförskapsområden, eller särskilt utsatta områden som poliserna vill benämna de som. Det folket känner är en känsla av otrygghet, att de inte vågar gå ut efter mörkrets inbrott och detta med all rätt.

Regeringen går nu ut och säger att de gör den största satsningen på polisen i modern tid. Bra, men räcker detta för att stoppa skjutningarna mm?

Eftersom regeringen inte löper linan ut och samtidigt satsar på domstolsväsendet och kriminalvården, så har det ingen betydelse hur många av dessa busar som polisen lagför på grund av att domstolarna saknar resurser för att kunna döma dessa till det fängelsestraff de så väl förtjänar. Även om domstolarna skulle döma dessa individer till stränga straff så finns det inte plats för de i svenska fängelser ( i dagsläget ).

Vi välkomnar givetvis att regeringen nu inför strängare straff för våldskriminella, men det är för lamt och för sent. Det är vi hederliga medborgare som skall skyddas från de kriminella och inte tvärtom.

I samtalen som förs på regeringsnivå så är vi inte välkomna att deltaga på grund av att vi inte har samma utgångsläge som de andra sju riksdagspartierna.

Vi hävdar med en dåres envishet att mycket av dagens brottslighet är importerad, men det vill inte de andra partierna höra talas om.

Om vi nu ska sätta oss ned och samtala om hur vi skall stoppa det kriminella Sverige så måste vi också diskutera orsaken till problemet, men det blundar de andra partierna för.

Paul Svensson (SD)

Ystad

Annons
Annons
Annons
Annons