Insändare

Pax Sjöholm: Göte Lundqvist håller sig inte till sanningen

Ystad Artikeln publicerades

Svar till Göte Lundqvists inlägg i YA ”Surt sa räven om rönnbären” i YA 18 juni.

Göte Lundqvist är och förblir en person som inte kan hålla sig till sanningen. Hans insats på YA:s insändarsida visar än en gång hur vissa politiker inte kan hantera sanningen.

Han påstår att jag kandiderade till posten som moderat ledare i Ystad. Ingenting kan vara mer felaktigt.

Att Thomas Lantz inför moderata fullmäktigegruppen ställde ultimatum att gruppen fick välja mellan Lantz eller undertecknad är nästan komiskt eftersom jag aldrig ville bli kommunalråd i Ystad.

När Göte Lundqvist var ordförande i Ystad Saltsjöbads Fastighetsbolag ljög han också. Undertecknad tillsammans med två jurister påpekade att det delvis kommunägda bolaget, som Göte satt ordförande i, bröt mot aktiebolagslagen. Detta när man enbart gav utdelning till kommunala Y-tornet!

Göte påpekade att han visste och kunde, och undertecknad tillsammans med de två juristerna hade fel.

Under Kaj Jönssons ordförandeskap lät det likadant. Fram tills dess dåvarande kommundirektören Jonas Rosenkvist fick utreda frågan och kommunen i egenskap av Kaj Jönsson och Göte Lundkvist fick krypa till korset. Man hade under alla år lurat de små aktieägarna.

Men har jag eller övriga fått någon ursäkt? Nej, självklart inte!

Göte visar exakt prov på vad vissa politiker sysslar med. Påhitt, fabriceringar och direkta lögner redovisas. Dessa personer drabbas aldrig av några som helst konsekvenser oavsett hur fel de har.

Göte Lundqvist borde skämmas – men det lär han inte ha vett till.

Det värsta med Göte Lundqvist fabulerande är inte hur han hanterar sanningen. För det har man vant sig vid. Nej egentligen är hans påhopp på undertecknad för mig en bisak!

Min beskrivning om hur det går till i politiken när det plötsligt blir heltidstjänster för oppositionsråd kommenterar han inte. Om du kliar min rygg kliar jag din – det är tydligen mottot i politiken i Ystad!

Nej, kommunalråd och oppositionsråd sitter så länge att de kan få ut en väl tilltagen pension. Även om somliga kan ha 10-15 år kvar till vanliga människors pension.

Detta är en oskriven lag liksom att det är en oskriven lag att ta sko sig så mycket som möjligt på skattebetalarna.

Per-Axel ” PAX” Sjöholm

Road och oroad kommuninvånare och skattebetalare