Insändare

Debatt: Skandal om Eljarödsbadet läggs ner

Eljaröd Artikeln publicerades
Eljarödsbadet sommaren 2017.
Foto: Mark Nordvall Hanlon
Eljarödsbadet sommaren 2017.

Eljarödsbadet vara eller icke vara? Nu är det väl ändå tid för politikerna i Tomelilla kommun att tänka om och tänka rätt. Det är en skandal och ett stort resursslöseri om Eljarödsbadet läggs ner.

Vi måste våga satsa på att det ska finnas ett utbud av service också på landsbygden och i småorterna – hur ska vi annars få folk att vilja flytta hit. Goda fritidsmöjligheter och service bidrar i hög grad till val av boplats och förutsättningarna behöver bestå.

Vad händer om badet läggs ner? Vad blir följderna? Och vad ska barnen och ungdomarna göra under sitt sommarlov? Det är många av frågorna som man kan ställa sig om Eljarödsbadet läggs ner.

Eljarödsbadet 75 år
Eljarödsbadet 75 år

Jag är själv född och uppväxt i Eljaröd och jobbade som badvakt på detta mycket fina bad under åren 1988 och 1989 och kan väl konstatera att det har väl inte hänt så mycket där sedan dess.

Jag hoppades innerligt att kommunen skulle göra en uppfräschning av badet nu inför 80-årsjubileet 2020 men nu verkar det inte bli så, utan nu ser det istället ut som att Eljarödsbadet går mot slutet av en epok.

Eljarödsbadet 1940. Från boken Bilder från Eljaröd nr 2.
Eljarödsbadet 1940. Från boken Bilder från Eljaröd nr 2.

Nej, nu hoppas jag istället att det tas fram riktiga kalkyler för renoveringsarbetet som är realistiska och att det görs ordentliga konsekvensanalyser innan det tas några beslut om att Eljarödsbadet läggs ner...

Så Tomelilla kommun, ta er nu i kragen och tänk om och tänk rätt.

Mikael Aspegren

Brösarp

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.