Insändare

Välkommen till fartfest i Brösarp!

Brösarp Artikeln publicerades

Bilden är ett fotomontage men en god illustration av den rådande trafiksituationen i byn längs väg 9.

Med Tomelilla kommuns, Trafikverkets och polisens goda minne håller idag mindre än 2 procent av biltrafikanterna de angivna 40 kilometerna i timmen. Flera år har gått sedan den senaste hastighetsmätningen och medelhastigheten närmar sig nu den på fotot.

Fotomontage.
Fotomontage.

Privatbilister, yrkesförare, traktorekipage och motorcyklar – kom och njut av fartupplevelser genom vår by.

Kör du söderut i byn kan du gasa ordentligt med början på raksträckan vid gästgiveriet för att därefter slå rekord förbi Ica och backen upp mot de södra backarna.

Kör du in i byn från Kivikshållet så får du en riktig fartkick i backen ner vid Brösarp östra.

Om du dessutom kör i tung yrkestrafik på udda morgon- eller kvällstider, så kan du delta in racet vi boende kallar The Midnight Run. Husen skakar, gamla och barn flyr för livet – men vilken körupplevelse. Fri fart utan spärrar.

Njut utan dåligt samvete av fartens tjusning hos oss. Att någon av de ansvariga myndigheterna gör något bestående för att minska hastigheten längs raceway 9 genom Brösarp är ytterst tveksamt.

Björn Litzen

Brösarp

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.