Insändare

Insändare: Varför får vi inte köpa loss våra datorer?

Ystad Artikeln publicerades
Foto: Martina Holmberg / TT

Varför skulle vi inte kunna köpa ut våra mac-datorer? Ja frågan är stor bland oss, i våran klass, på skolan men framförallt för mig själv.

Vi har frågat IT avdelning på skolan ifall vi kunnat köpa ut vår dator som vi haft i sex år, sen fjärde klass, för att inte behöva lära sig hur en ny dator fungerar både hemma och i framtida gymnasiet.

För vad har de för användning av en sex år gammal dator?

Varför skulle inte deelever som velat köpa ut datorn för en viss summa kunna göra det? Istället för att vi elever ska behöva betala en helt ny eller lära oss hur något annat märke/hjälpmedel fungerar.

Speciellt nu till gymnasiet, vi har redan så mycket på datorn som hade kunnat vara till hjälp åt framtida arbeten.

Snälla låt oss köpa ut datorn istället för att kasta den och inte låta den komma till användning, för jag lovar att den kommer till användning hos mig och många fler.

Jag snackar för mig själv och många fler. Jag har frågat sen sjätte klass utifall man kommer kunna köpa datorn när man går ut nian för att inte göra de så pass komplicerat för eleven och låta dem få med sig något som dem tagit väl hand om och bevarat i sex år.

Det blir som ens egen dator och det är väldigt sorgligt att behöva lämna tillbaka en sådan stor sak som man även har en stor del användning av gymnasiet.

Motargumenten åt detta är alltid samma sak att de ska använda sig av datorn till framtiden, plocka isär den till exempel. Denna datorn, ”macbook air”, säljs inte längre, den är sex år gammal och vi tror inte skolorna vill ge ut halvdana saker som inte ens säljs något mer.

Hjälp oss, vi behöver dessa datorerna, behöver verkligen skolan tillbaka dem mer än vad vi behöver dem?

Agnes Pilman

Ida Jeppsson

Elever från Änga/Västervång