Insändare

Insändare: Vi ska vara rädda om varandra

Skåne Artikeln publicerades
Foto: FREDRIK PERSSON

Svar på Sara Carlbergs insändare i YA 6 september ”Jag är kvinna – och mest rädd för SD)”.

Inför valet nu på söndag har det nu sin vana troget kastats lögner och vinklingar som egentligen inte ska finnas i partiernas valkampanjer. Detta gör att alltför många får bilder av andra partier som blir helt fel.

Varför är vi inte rädda om varandra? Vi jobbar ju för samma land!

I detta fall har Sara Carlberg som kvinna fått en rädsla för Sverigedemokraterna. Jag får verkligen inte hoppas att det är någon aktiv inom SD som gett dig denna bild.

Mest troligt är det så att ni från första början inte hade sympatier för oss och på detta får ni information från andra partier som gör att ni har den bild ni har av oss.

Ni tycker att vi har en bra retorik, kan hända vi har det. Det är inte så svårt när man håller sig till sanningen, då får motståndaren en klump i halsen och svårt att komma på något svar. Men för allt i världen, var inte rädd för detta, sanningen får aldrig dämpa en utan man sak utvecklas utifrån den.

Ni anser att vi målar upp en dyster framtid där kvinnor inte vågar gå ut själva. Sara – var har ni varit, träffar ni inte vanliga kvinnor?

Den allmänna bilden är att kvinnor idag tänker noga på var de går och när på dygnet och gärna att de har någon med sig. Detta har inte vi i SD kommit på, men vi tar tag i denna sanning och upplyser och presenterar åtgärder. Blir ni rädd av detta så måste ni vara aktiv i något annat parti.

Jag hade en förhoppning att all debatt inför detta val som presenterades i media var granskat och inte innehöll direkta sakfel som gör att demokratin hotas.

Vår förhoppning står givetvis till er väljare och man kan bara hoppas att alla har fått en sann uppfattning.

Jan-Åke Isaksson (SD)

Kommun-, region- och riksdagskandidat