Konsert

En fest för hela familjen

Konsert Artikeln publicerades

Efter konserterna med Kim Larsen och Frida Muranius 2008, och Jerry Williams, Måns Zelmerlöw och Adde Malmberg 2009, har nu sommarshowen på Möllevallen utvecklats till en hel artistkavalkad.

De bärande väggarna i bygget heter schlager, rock'n'roll och humor, och bland artisterna finns namn som Nanne Grönvall, Benjamin Wahlgren, Glenn Wish och en återvändande Adde Malmberg.

Adde sammanfattar det egentligen bäst när han kallar kvällen för ett all inclusive-arrangemang. För det är uppenbart att arrangörerna satsat på ett koncept med något för alla, med mycket Melodifestival för att maximera träffytan.

Upplägget innebäratt man är inne och nosar på Lasse Holms framgångsrecept för sin årliga Diggiloo-turné. Inte helt ofarligt, eftersom Diggiloo är i Kristianstad och Trelleborg samma helg. Men vädergudarna ler mot Skivarp, och när det är dags för konsert gissar arrangörerna på att närmare 4 000 personer samlats på fotbollsplanen. Många kommer med hela familjen, och det är just en afton för både stora och små som Skivarps Gif och Jerkules Nöje kokat ihop.

Artisterna byter av varandra i korta intervaller, vilket, om man vill se det negativt, gör konserten lite väl upphackad. Ska man se det positivt, så passerar de inslag man är mindre sugen på snabbt förbi. Om Linda Bentzing inte känns lockande, så kan man luta sig tillbaka på filten, ta en slurk vin och vänta på en dos rock'n'roll med Glenn Wish. Om en tolvårig barnstjärna som gör Michael Jackson-låtar inte smakar, så står mer rutinerade namn på tur.

Dessutom består
laguppställningen av idel proffs, som alla ser till att leverera. Nanne virvlar ut på scenen i höga klackar och lyxiga fodral och river av låtar som "Jag måste kyssa dig", "Avundsjuk" och "Håll om mig". Sara Löfgren växlar skickligt mellan ösiga rockcovers och ömmande ballader. Och Adde Malmberg syr ihop kvällen med vänlig, gemytlig humor.

Hade jag sen fått stryka lite i programmet, så hade jag skippat gästspelet med Timoteijs klämkäckt tralliga schlagerpop. Den sockerchocken behövs inte. Potpurriet med vinnarlåtar ur Melodifestivalen, framfört av tre sångfåglar ur schlagerkören, känns också som ett onödigt inslag när tunga schlagerartister som Nanne Grönvall väntar i kulisserna. Och kvällen är lång nog ändå.

Men det ärsvårt att vara tjurig när man ser en ung flicka som uppflugen på kravallstaketet sjunger med i Saras "Starkare" rakt in i sin kompis öra. Eller när Glenn Wish och South Gospel Singers får publiken att resa sig och skaka loss till charmiga, livsglada Elvis-tolkningar.

Själv hade jag gärna sett att man som tidigare år fortsatt locka ärrade rockveteraner till Möllevallen. Men nu har arrangörerna tagit sikte på hela familjen. Och med de glasögonen på är Sommarparty 2010 ett trevligt och lyckat arrangemang.