Kristianstad

Drakamöllans kokbok erövrar världen

Brösarp Artikeln publicerades
Ingalill Thorsell prisades av World Gourmands Edouard Contreau.
Ingalill Thorsell prisades av World Gourmands Edouard Contreau.

De skånska råvarorna har tagit världens matelit med storm. I helgen vann Drakamöllans kokbok den prestigefyllda förstaplatsen vid World Gourmand Cook Book Awards stora världsfinal i Kina.

Kokboken ”The Magical Cuisine of Drakamöllan är utgiven på engelska och vann i kategorin bästa översättning. I skarp konkurrens med kokböcker från 209 länder tog verket från Österlen hem guldet i vad som får betraktas som kokbokens egen Oscarsgala.

På plats vid prisceremonin i kinesiska Yantai fanns ägaren till Drakamöllans gårdshotell, Ingalill Thorsell. Hon har skrivit texterna i boken, men mycket blygsamt kommenterar hon segern så här i ett pressmeddelande:

– Anita Shenoi är en skicklig översättare som lyckats skapa ren poesi av texterna.

Ingalill Thorsell ser framgången som ett bra exempel på hur exportföretag och besöksnäring kan hjälpa varandra. Flera svenska företag har stöttat boken genom att beställa specialutgåvor för sin marknadsföring.

– Vinsten är dessutom mycket glädjande eftersom kokboken är ett led i vår satsning att välkomna fler internationella gäster till Drakamöllan, säger Ingalill Thorsell.