Kultur & Nöje

Tre tomma lokaler vid Stora Torget

Oskarshamn Artikeln publicerades

Visa mig vad du har på dina fötter och jag ska säga dig vem du är. När Londonmuseet Victoria & Albert Museum lyfter fram skornas historia är det tydligt att fotbeklädnaden är så mycket mer än något praktiskt att ha fötterna i. Konstskribenten Carolina Söderholm tar oss med på en promenad, full av upptäckter.

Som OT berättade i torsdagens tidning har Oskarshamns sista resebyrå slagit igen och det innebär att tre butikslokaler nu står tomma vid Lilla Torget.

Direktoptik slog igen i oktober i fjol.

– Vi stängde eftersom det inte gick bra, vi valde att behålla butiken i Mönsterås i stället, säger Wayne Wright, affärsutvecklingschef på Direktoptik.

Eftersom de har två år kvar på kontraktet erbjuder de sex månaders fri hyra till den som vill ta över lokalen vid Lilla Torget.

– Det är ett incitament för den som vill ta över, lokalerna är nyrenoverade och fina och jag tycker att det är ett bra läge, säger Wayne Wright.

Leif Ahlqvist, fastighetsförvaltare på Ryssebacken, som äger fastigheten tar situationen med ro och hoppas kunna hitta nya hyresgäster.

– De flesta sitter på långa kontrakt och det är många som är intresserade men det gäller att ha rätt verksamhet, säger Leif Ahlqvist.

Är du orolig?

– Nej det får man inte vara då kan man inte hålla på med det här, det dyker alltid upp något, säger Leif Ahlqvist.