Anne Lundberg borta från "Sommarkväll"

Kultur och Nöje Artikeln publicerades

Det blir ingen inspelning av ”Sommarkväll med Anne Lundberg” på Saltan i år. Programledaren Anne Lundberg har förhinder och Svt satsar istället på att spela in i Stockholm med nio olika programledare.

Under de två senaste somrarna har kändisar av alla de slag intagit sofforna på Ystad Saltsjöbads trädäck för att frågas ut av Anne Lundberg. Men i år blir det inget med det.

– Jag gör ett nytt program. Det är en nyinspelning av ”Här är ditt kylskåp” som var en stor succé för 20 år sedan, säger Anne Lundberg.

– Inspelningen håller på fram till mitten av juni, och sedan vill jag inte jobba under sommaren för jag jobbar så mycket under resten av året.

Hon utesluter däremot inte att det kan bli fler program från Ystad i framtiden.

– Jag vet inte hur det blir, men jag hoppas det. Det har varit vansinnigt roligt och utvecklande att göra en talkshow, säger hon.

De tidigare säsongerna har spelats in tidigt på sommaren och enligt Anne Lundberg har det inte alltid varit så bra väder. Om det ska göras fler program tror hon att det måste spelas in mitt i sommaren.

Christian Björk som är marknadschef på Ystad Saltsjöbad tror att tv-exponering betytt en hel del för hotellet.

– Inte minst på lokal nivå har det varit bra publicitet och pr. Det har gett ett trevligt intryck av hotellet, säger han.

Enligt Christian Björk är det inte uteslutet att programmet kommer tillbaka till hotellet.

– Men det är inte alls bestämt och det bestäms ofta med kort varsel. Men jag hoppas att det blir av igen, säger han.

I år väljer SVT att låta nio programledare bjuda in gäster och inspelningen kommer att ske i Stockholm.

– Vi valde ett annat upplägg i år. Anne Lundberg är upptagen med andra projekt och då valde vi den här formen och det var naturligt att det blev Stockholm, säger Peter Nyrén som är faktabeställare på Svt.

Årets program kommer att se annorlunda ut jämfört med tidigare år och blir mer som middagsbjudningar.

– Värden och gästerna kommer att ordna någon typ av måltid tillsammans, säger Peter Nyrén.