Gör din egen Ranelid på internet

Kultur och Nöje

Efter Björn Ranelids och Sara Lis framgångar i melodifestivalen har känslorna varit heta. Nu finns möjligheten för alla att göra sin egen version av låten på internet.

– En rolig idé, säger Björn Ranelid själv.

Artikeln publicerades 21 februari 2012.

På hemsidan Mc Ranelid får besökaren själv välja citat som spelas upp till en melodislinga och till på köpet justera artistens solbränna. Björn Ranelid säger att han trots sitt fulla schema har varit inne och tittat på sidan.

– Det är ett roligt initiativ som känns harmlöst. Så länge ingen tror att jag ligger bakom sidan känner jag mig glad och stolt.

Hemsidan, som skapats av produktionsbolaget Delorean, är tänkt som en respons på de reaktioner som följde Björn Ranelids framgångar i melodifestivalen.

– Det är en komisk grej bara. Vi har fått massor av kommentarer och faktiskt bara positiva. Annars när man gör liknande saker är det mycket negativt. Vissa har hört av sig och kallat hemsidan "det bästa på internet", säger Kalle Macklin som kläckte idén.

Björn Ranelid själv har inte hört av sig till skaparna. Men Kalle Macklin säger att han hoppas att Björn Ranelid inte tar illa vid sig, hemsidan är inte tänkt som ett hån.

Hejar ni på Ranelid i finalen då?

– Absolut, då blir det mer material att hämta.

För att komma till sidan klicka här!