Lotten Hansson har chans på Guldklav

Kultur och Nöje Artikeln publicerades

Nu har nomineringarna till Guldklaven 2011 släppts. Med i kampen om den prestigefyllda titeln årets dansbandssångerska finns Pure Divine-sångerskan Lotten Hansson från Varmlösa. – Det är det tyngsta priset man kan få i dansbandsvärlden, säger hon stolt.

Det är en lycklig sångerska som svarar i telefonen när YA ringer på söndagskvällen och gratulerar till nomineringen.

– Det känns jättekul. bara att vara nominerad är ett bevis på att det man gör går hem. Det har varit ett mål jag strävat efter länge, att bli nominerad, säger Lotten Hansson.

Men hon medger att konkurrensen om priset är stenhård. Även Elisa Lindström från Elisas och Anna Sköld från Wizex är nominerade i kategorin bästa sångerska.

– Konkurrensen är ju hur tuff som helst. Både Elisa och Anna är fantastiska. De har verkligen valt att nominera tre sångerskor med stark karaktär i år, säger Lotten Hansson.

Och hon har tävlat mot både Elisas och Wizex förut, i dansbandskampen. Då avgick Elisas med segern.

Vem årets priser går till presenteras på Guldklaven-galan, som hålls den 17 juli under dansbandsveckan i Malung.

Fram till den 10 juli kan alla som är intresserade vara med och rösta på vilka som borde vinna Guldklaven i de olika kategorierna. Vinnarna väljs sedan med hjälp av både en jury och svenska folkets röster.

Emil Sandgren

OBS: BILDTEXT, BILD FINNS PÅ SCANPIX. På tisdag släpper Pure Divine en ny singel, "Good girl, bad girl". Men bandet är aktuellt av fler skäl. Som att sångerskan Lotten Hansson är nominerad till en Guldklav i kategorin bästa sångerska. Foto: Pontus Lundahl, Scanpix.