Annons
Kultur

Brevet från Birgit

Efter att Kristianstadsbladets musikskribent Kjell A Johansson träffat Birgit Nilsson under hennes 85-årsfirande i Västra Karup skrev han en artikel om henne. Som present hade han med sig en vhs-inspelning av ett tyskt operaprogram. En tid senare fick han ett personligt brev av operastjärnan, daterat till 10 juni 2003, ett brev som vi nu publicerar.
Opera • Publicerad 11 maj 2018
Birgit Nilssons handskrivna brev till Kjell A Johansson var på ett personligt dubbelvikt vykort. Här ligger det på den nya biografin om henne.
Birgit Nilssons handskrivna brev till Kjell A Johansson var på ett personligt dubbelvikt vykort. Här ligger det på den nya biografin om henne.Foto: Sune Johannesson

6-10-03

Käre Kjell Johansson!

Annons

Tack så hjärtligt för den intressanta födelsedagspresenten. Den var mycket trevlig att återuppleva. Tack också för den fina artikeln med alla konterfejer. Den var stor så det hette duga och mycket bra skriven. Ja, så var det också de fina fotona som jag blev mycket glad över och som jag också vill tacka för.

Har varit i Köpenhamn på en Wagnerkongress och såg bl.a en bra ”Valkyria”. Richards sonson Wolfgang Wagner var också där och drottningen bjöd på champagne i mellan-akten ur världens minsta champagneglas.

Allt gott! Skön sommar! Varma hälsningar även från Bertil.

Birgit Nilsson

Birgit Nilssons handskrivna brev till Kjell A Johansson, från 2003.
Birgit Nilssons handskrivna brev till Kjell A Johansson, från 2003.Foto: Sune Johannesson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons