Annons
Kultur

Dags för Bokens dag

På lördagen är det dags för Bokens dag i Skillinge. Författare och läsare möts på Skillinge teater med start klockan 12.30.
Skllinge • Publicerad 6 september 2018 • Uppdaterad 7 september 2018
Mikael Bergstrand deltar i Bokens dag i morgon i Skillinge.
Mikael Bergstrand deltar i Bokens dag i morgon i Skillinge.Foto: Mark Hanlon

Först ut är Richard Hobert, aktuell med romanen Fågelfarmarens son, som YA skrev om i veckan.

Övriga deltagare är Elisabet Nemert vars romaner ofta utspelar sig i historisk tid. I sin senaste roman ”Blå längtan” berättar Elisabet Nemert om två maskrosbarn, båda födda 1950.

Annons

Till Skillinge kommer också Mattias Edvardssons vars debutroman ”Dit drömmar färdas för att dö” bygger på ett kriminalfall som skakade Sverige 2006. Sedan debuten 2012 har Edvardsson, till vardags gymnasielärare, gett ut sex romaner, senast den psykologiska spänningsromanen ”En helt vanlig familj”.

Frida Skybäck är aktuell med ”Bokhandeln på Riverside Drive”, en modern feelgood-roman som rosats av kritikerna och ska översättas till flera språk.

Mikael Bergstrand, bosatt i Rörum, skriver i samma genre. Han fick sitt stora genombrott med sviten böcker om Göran Borgs äventyr i Indien och på Österlen.

Hans senaste bok, ”Den sorglöse samariten”, kom ut 2017 och utspelar sig i Stockholm på 1980-talet.

Moderator är Harald Leander.

Ulf MårtenssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons