Annons
Kultur

Från Kristianstad till Venedigs konstbiennal

September ut pågår Ingela Ihrmans utställning på Kristianstads konsthall. Nästa år väntar ett annat uppdrag; representera Sverige på konstbiennalen i Venedig.
Konst • Publicerad 11 september 2018
Från Ingela Ihrmans utställning ”Varm saft” på Kristianstads konsthall.
Från Ingela Ihrmans utställning ”Varm saft” på Kristianstads konsthall.Foto: Evelyn Thomasson/Pressbild

Det är teman kring natur och djur och miljöns förändringar som upptar Ingela Ihrman i hennes sommarutställning på Kristianstads konsthall, ”Varm saft”.

Ingela Ihrman bor i Malmö, men är uppväxt i Kalmar. Det är också på den stadens konstmuseum som hennes nästa utställning kommer att visas. Redan till helgen är det vernissage för ”Paddan”.

Annons

Nästa år väntar så Venedig, vars biennal är en gigant inom konstvärlden med runt 600000 besökare. På biennalen kommer Ingela Ihrmans konst att visas i den Nordiska paviljongen. Tillsammans med tre konstnärer från Finland och Norge blir hon en del av utställningen ”Weather Report: Forecasting Future”.

Temat rör sig i de motivsfärar där Ihrman håller hus, relationen mellan människan och andra levande organismer. Venedigs konstbiennal öppnar den 11 maj nästa år, och visas sedan till slutet av november. (KB)

Sune JohannessonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons