Annons
Kultur

Skrivarlinjen släpper antologi på karaokebar

För 31 året i rad ger eleverna på Skurups skrivarlinje ut en egen antologi. Nu laddar de för releasefest på fredag.
Skurup • Publicerad 17 maj 2018
Angelica Wågström, en av författarna i antologin Karaokebar.
Angelica Wågström, en av författarna i antologin Karaokebar.Foto: privat

Under hela året har eleverna på skrivarlinjen vid Skurups folkhögskola stött och blött sina texter. Nu ska de äntligen få se sina alster på pränt i antologin som fått namnet Karaokebaren.

– Vi har haft många roliga klassfester på karaokebaren Azalee i Malmö och det kan ha påverkat valet av namnet, säger Angelica Wågström som är en av författarna till boken.

Annons

Bland de tjugo elever som bidragit till antologin publicerar Angelica Wågström några dikter som är en del av ett större projekt.

Så här ser antologin ut.
Så här ser antologin ut.Foto: privat

– Jag ska fortsätta på skrivarlinjens påbyggnadsår och bland annat fokusera på att skriva klart min diktsamling. Därför ska det bli extra spännande att visa upp en första del av projektet.

Skurups skrivarlinje är en av landets mest populära författarskolor och Niklas Åkesson, som är linjeledare för skrivarlinjen, menar att det brukar finnas en stor nyfikenhet på antologin. Inte minst bland unga litteraturintresserade.

– Nu får man chansen att se många av landets framtida författare i ett tidigt stadium. Det som gör här syns ju ofta i bokaffären om fem år, säger han.

Releasefesten på fredag blir den första chansen att lyssna på utdrag av antologin innan eleverna fortsätter på turné till Lund, Göteborg och Stockholm. Även på Skurupsfestivalen den 2 juni kommer det bjudas på uppläsning av eleverna.

Releasen äger rum på karaokebaren Azalee i Malmö den 18 maj klockan 18.00. Inträdet är gratis.

Desirée Persson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons