Melodifestivalen

"Sveriges vackraste seger"

Melodifestivalen Artikeln publicerades

Svenska folket har öppnat famnen för "Mirakel". Björn Ranelid och Sara Larsson går direkt vidare till Globen. – Detta är Sveriges vackraste seger. Ett mirakel, säger Björn Ranelid.

Björn Ranelid och hans "Mirakel" har dominerat schlagercirkusen i Leksand fullständigt de senaste dagarna. Bidraget har både hyllats, sågats, räknats ut och favorittippats. Låten har dessutom lett till rubriker om "sexlåt" och "låt om säd", samtidigt som Ranelids repetitioner bitvis varit oroande vingliga. Nu har svenska folket äntligen fått se och höra vad allt ståhej egentligen handlar om. En kärlekspoetisk eurodiscodänga vars like aldrig tidigare skådats. Och tv-tittarna gör tummarna upp för Björn Ranelid och Sara Larsson. "Mirakel" går direkt till final, 10 mars, tillsammans med Molly Sandéns "Why am I Crying".

Det är en både segerrusig och förvånad Björn Ranelid som, med Sara Larsson vid sin sida, tar emot pressen nere i green room efter tävlingen.

– Det är ofattbart. Helt fantastiskt, Jag tillägnar detta till mitt barnbarn, som kom nu i veckan. Min dotter Agnes måste vara stolt över mig. Och jag är så stolt över Sara och dansarna. Som vi har kämpat tillsammans. Ojojoj, säger Björn Ranelid.

Hur stort är det?

– Detta är det mest folkliga som en svensk författare gjort någonsin. Det är bara jag av alla svenska författare som har gjort det här. Jag har nått fler människor än någon annan svensk författare har gjort på tre veckor. Detta är ett svenskt rekord. Det är Zlatan-klass på detta, så enkelt är det, säger han och fortsätter:

– Detta är det största, eftersom jag fått Augustpriset och gått till final i Globen. Kan du komma högre? Nej. Och det ska ingen få lov förringa.

Hur jobbig var resan?

– Enormt jobbig. Mycket arbete, kopiöst mycket arbete. Herregud. Vi har ansträngt oss, vi har stöttat varandra, och vi har också skrattat mycket tillsammans.

Vad vill du säga till de som tvivlade?

– Ja, de kan vara tre stycken. Det är svenskt rekord i fåtal. Tre miljoner mot tre till oss. Det är Sveriges vackraste seger. Ett mirakel, säger Björn Ranelid.

Ystadssångerskan Sara Larsson lyser ikapp med solen vid Ranelids sida.

– Det känns sjukt overkligt. Vi ska vidare till Globen. Redan när vi blev bland de fem, i första gallringen, så kändes det som en seger. Då tänkte nu kan jag dö i morgon. Och nu ska vi vidare till Globen. Det är en sån chock.

Youngblood och Andreas Johnson får ett nytt försök i andra chansen i Nyköping 3 mars.

Däremot tog resan slut RedOnes tjejgrupp Love Generation, där Jakob Samuels dotter Cornelia Jakobsdotter ingår. Även Maria BenHajji, Carolina Wallin Perez och Mattias Andréasson får åka hem utan biljett vidare.