Nöje

Höllvikentjej blir ena halvan i Shebang

Nöje Artikeln publicerades

Från Trelleborgsrevyn till punkpopduon Shebang. Höllvikentjejen Elisabeth Dittrich har fått världens start på sin artistkarriär.

I veckan kom beskedet att duon Shebang, som haft hits som "Romeo", "Crash" och Ramones-covern "Sheena is a Punkrocker", splittrats. En av tjejerna har hoppat av för att plugga vidare. Kvarvarande medlemmen Marina Ljung fortsätter dock, nu med 20-åriga Elisabeth Dittrich från Höllviken som parhäst.

– Jag såg en annons om att de sökte en ny medlem, och skickade in en demo med en låt jag skrivit själv, berättar Elisabeth. Sedan gick det snabbt, jag fick komma in och provsjunga och även om det var nervöst så kändes det jättebra.

Elisabeth flyttade i höstas till Stockholm för att gå en eftergymnasial sångutbildning på Kulturama. Hon tackar flytten för att hon var på rätt plats vid rätt tidpunkt.

Hon har inte lyssnat mycket på Shebang, men gillar stilen:

– Den stämde bra överens med min egen. Man kan väl inte kalla mig punkare precis, men den musik jag sjunger är lite hårdare pop. Framför allt är det här en jättekul chans att komma in i branschen och lära känna folk. Det är nästan omöjligt annars.

Elisabeth har slipat sitt artisteri, sång och dans plus lite gitarr- och pianospel, på Sundsgymnasiet i Vellinge och sedan även hos Trelleborgsrevyn i nyårsrevyn"Urkul" förra året. Under gymnasietiden var hon också med i musikalen "Joseph" på Slagthuset.

I sommar släpper Shebang sin tredje platta, den första där Elisabeth Dittrich är med.

– Låtarna på nya skivan är lite mognare, tycker hon. Det är liknande stil, men lite tyngre och mer åt pop-rockhållet. Lite mer åt Avril Lavigne och Evanessence.

– Det jag skriver själv har de ingen nytta av just nu, eftersom jag kom in så sent i planeringen. Men jag och Marina ska nog skriva ganska mycket till nästa skiva.

När Elisabeth gör scendebut med bandet vet hon inte i dagsläget, men i sommar blir det turné. Kanske inte bara i Sverige utan även i Japan och Tyskland, där Shebang är stora.

– Det känns ganska overkligt, säger Elisabeth. Det är inte sånt som händer alla precis. Men det ska bli kul när det sätter igång med resorna, jättespännande!

– Visst har jag förväntningar, men man är ändå beredd på att det kanske inte går fantastiskt jättebra. Men jobbar man hårt för det, är ute och spelar mycket och gör bra ifrån sig, då kommer det att funka.

Lars Thulin

0410-545 20

lars.thulin@allehandasyd.se