Nöje

Ung Wallander blir Netflixserie

Tv Artikeln publicerades
Kenneth Branagh spelade Kurt Wallander i BBC:s serie om Ystadspolisen. Nu gör Netflix en version om kommissariens första fall.
Kenneth Branagh spelade Kurt Wallander i BBC:s serie om Ystadspolisen. Nu gör Netflix en version om kommissariens första fall.

Henning Mankells populära polis Kurt Wallander har tidigare blivit BBC-serie med Kenneth Branagh i huvudrollen. Nu ska Netflix väcka liv i rollfiguren, om än i en yngre upplaga. "Young Wallander" är en brittisk-svensk produktion där skådespelarna är både svenskar och britter, men huvudspråket kommer att vara engelska, skriver Netflix i ett pressmeddelande.

"Young Wallander" kommer att utspela sig i nutid och följa Kurt Wallander när han som nyutexaminerad polis i 20-årsåldern tar sig an sitt första fall. Vem som kommer att spela Wallander är ännu inte officiellt.

Netflix producerar serien tillsammans med produktionsbolaget Yellowbird, som ligger bakom flera Wallanderfilmatiseringar samt Stieg Larssons Millennium-trilogi. De sex avsnitten kommer att börja spelas in under nästa år.

”Underbara nyheter, även om vi inte vet så mycket än”

– Serien som skapades av Yellow Bird har varit en fantastisk global och lokal succé. Netflix är glada att få fortsätta traditionen och addera nya lager till det fantastiska arv som Mankell och Yellow Bird har skapat, säger Erik Barmack från Netflix i ett pressmeddelande.

Film i Ystad, Ystads kommuns Facebooksida om filmnäringen i kommunen, skriver: ”Underbara nyheter, även om vi inte vet så mycket än...”

Henning Mankell skrev totalt tolv böcker om Kurt Wallander. Han gick bort 2015, 67 år gammal.