Nybrostrand

Här är hälsocoachen som förändrar ditt liv

Nybrostrand Artikeln publicerades

Hon är hälsocoachen som jobbade sig fram över halva jordklotet, och till slut landade i Nybrostrand. Caterina Rivanor, 49, talar sex språk flytande. Hunden förstår bara italienska.

För ett år sedan öppnade hon studion på Furuvägen i Nybrostrand. Det blev början på ett yrkesliv som egen företagare, på samma gång definitiva brytningen med en karriär. Spännande och välbetald – men efter hand allt mer präglad av stress och sömnlösa nätter.

– Jag jobbade i huvudsak som vd-assistent, bland annat på Pirellis kontor i Milano och tyska Sony, berättar Caterina Rivanor.

Hon är född och uppvuxen i Finland. Som länk mellan chef och organisation bodde hon i fem länder, senast i Italien. 2008 blev det hög tid att göra något nytt.

– Egentligen hade jag inget val, jag var tvungen att förändra mitt liv. Jag gjorde ju samma fel som så många andra produktiva människor, jag höll på att stressa ihjäl mig. Tog aldrig tag i situationen, tog inte hand om mig som jag borde, lyckades aldrig varva ner.

– När det var som värst kunde jag inte sova utan sömntabletter, och inte mer än tre-fyra timmar per natt, förklarar Caterina Rivanor.

Den erfarenheten är värdefull att ha i bagaget. Catrina Rivanor bestämde sig nämligen för att bli friskvårdsterapeut.

Hon utbildade sig i Sverige, fick sitt eftertraktade diplom och började leta efter ett ställe där hon kunde bo och arbeta. Valet föll på Nybrostrand. Här delar hon livet med sambon Thomas Hermansson, 65 år och före detta brandinspektör.

– Jag erbjuder massage, och hälsosamtal om livsstilsförändring. Det kan vara personer som känner sig stressade, man kanske vill sluta dricka, gå ner i vikt, och så vidare.

– Stresshantering, fysisk aktivitet, egen tid, äta rätt... Ofta vet man vad som måste förändras redan efter första samtalet. Men man måste göra det, inte bara prata.

Gympaledare på Nautilus är komplement till studion. På fritiden gillar hon att läsa böcker, njuta av opera och ägna sig åt sin fyrbenta kompis Sara. 11 år. En blandras, omhändertagen som gatuhund och adopterad, ungefär två år gammal, av Caterina Rivanor i Milano.

– Sara har bott i Sverige sedan 2008, men språket förstår hon inte. Hon lyssnar bara på italienska, berättar matte.