Annons
Nyheter

13 döda i jordskred i Kalifornien

Minst 13 personer har omkommit i södra Kalifornien efter att en storm har utlöst ett kraftigt jordskred som har förstört flera hem.
Dödssiffran väntas stiga.
USA • Publicerad 10 januari 2018
Räddningsarbetare arbetar med insatser efter jordskredet i Montecito, Kalifornien.
Räddningsarbetare arbetar med insatser efter jordskredet i Montecito, Kalifornien.Foto: Mike Eliason

De döda har hittats i lera och bråte under räddningsarbetet i samhället Montecito nordväst om Los Angeles, enligt Santa Barbaras räddningstjänst. 25 människor rapporteras ha skadats i skredet.

Många larm har kommit om personer som saknas, enligt räddningstjänsten, som använder hundar i sökandet efter ytterligare offer i området. Många hus är nedsjunkna i lera och flera vägar går inte att köra på grund av nedfallna träd.

Annons

Mer än fem mil av motorvägen 101 som går igenom samhället är oframkomlig på grund av jordskredet.

En 14-årig flicka räddades från att ha varit begravd under bråte från ett av de förstörda husen.

De kraftiga regnen försvagade kullar ovanför Montecito. En flod översvämmades och tog med sig lera och stora stenar in i bostadsområdet.

De största regnmängderna mättes upp i Ventura County, där det kom 13 centimeter regn enligt National Weather Service Los Angeles. Samma område drabbades hårt av branden Thomas i december, och ingen växtlighet finns kvar för att ta hand om regnvattnet.

2005 omkom 10 människor i ett jordskred i staden La Conchita i Kalifornien, 3,2 mil från Montecito.

KB/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons