Annons

20-åring hittade kokain på en fest – nekar till brott

20-åringen nekade till att ha använt kokain, men analysprovet talade ett annat språk. Nu har den unge mannen av Ystads tingsrätt dömts för ringa narkotikabrott.
Ystad • Publicerad 18 september 2018

Den berusade 20-åringen greps av polis i mitten av januari i år och fördes till arresten i Ystad. Blodsprängda ögonvitor och mannens uppträdande gjorde att polisen fattade misstankar om att han var narkotikapåverkad.

I fodralet på mannens telefon fanns en liten påse med ett vitt pulver, som vid analys visade sig vara 0,07 gram kokain.

Annons

20-åringen nekade både i polisförhör och vid rättegången i Ystads tingsrätt till att ha använt kokain eller att narkotikan var hans egendom. Han hade hittat påsen på marken på en fest och stoppat den på sig utan att tänka.

20-åringen hade ingen förklaring till varför urinprovet som togs visade spår av kokain. Tingsrättens bedömning är att mannen förstod att det var narkotika i påsen. Hans döms därför för ringa narkotikabrott.

Påföljden blir 80 dagsböter om vardera 200 kronor, sammanlagt 16 000 kronor.

Per NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons