Annons

73-årig indisk kvinna födde tvillingar

Indien • Publicerad 7 september 2019
Kvinnan blev gravid genom provrörsbefruktning. Arkivbild.
Kvinnan blev gravid genom provrörsbefruktning. Arkivbild.Foto: Kallestad Gorm/NTB/TT

En 73-årig kvinna i den indiska delstaten Andhra Pradesh har fött tvillingar efter en provrörsbefruktning, skriver .

Barnen föddes genom kejsarsnitt och både mamman och de nyfödda mår bra, uppger kvinnans läkare Uma Sankar. Den 73-åriga kvinnan och hennes man ska ha försökt få barn under en längre tid utan att lyckas. Paret vände sig då till en IVF-klinik.

Annons

Men lyckan över att äntligen ha blivit föräldrar blev kortvarig då pappan, som är några år äldre än mamman, dagen efter förlossningen drabbades av en stroke. Han vårdas nu på sjukhus.

Paret är inte ensamt om att bli föräldrar på ålderns höst. Stigmat av att ses som infertila får allt fler äldre par i Indien att vända sig till landets IVF-kliniker, skriver tidningen . Trenden ses av vissa som oroande då den riskerar att öka antalet föräldralösa barn.

Ett förslag som skulle innebära en åldersgräns vid 45 år för kvinnor som vill bli gravida vid IVF har förberetts men ännu inte blivit lag.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons