Annons

AFC tog första segern sedan premiären

Första segern sedan premiären mot Göteborg.
AFC Eskilstuna blickar uppåt.
Fotboll • Publicerad 13 juli 2019
Eskilstuna fick jubla hemma mot Kalmar.
Eskilstuna fick jubla hemma mot Kalmar.Foto: Nils Petter Nilsson/TT

AFC tog en tung poäng senast mot Djurgården. Och nästjumbon fortsatte den fina trenden när Kalmar kom på besök på lördagen.

3–1-segern var den första trepoängaren på 13 matcher (!). Då, den 31 mars, skickade AFC hem IFK Göteborg med 3–1 och samma resultat fick man alltså jubla över på Tunavallen i omgång 15.

Annons

– Vi kämpade och höll oss väldigt fokuserade. Vi tog vara på de chanserna vi fick, säger Ole Söderberg till C More.

Hans Eskilstuna fick en drömstart och nätade redan efter en minut och 33 sekunder då Samuel Nnamani tryckte in en retur i gästernas straffområde.

"Precis vad vi ville"

– Det var en bra start, ett tidigt mål. Precis vad vi ville ha, sade anfallaren till C More i paus.

I första halvlek vann han också en nickduell som ledde fram till 2–0 för AFC, då Ousmane Camara blev friställd efter en passning av Gustav Jarl och placerade in bollen bakom gästernas målvakt Lucas Hägg-Johansson i den 27:e minuten.

Samtidigt var Kalmar-anfallaren Måns Söderqvist missnöjd. Minst sagt. 26-åringen, som hade Kalmars bästa målchans i första halvlek när han tog med sig bollen i steget och avlossade en halvvolley på Ole Söderberg, sågade sitt lag i pausvilan.

– Den (första halvlek) är självklart inte tillräckligt bra. Vi måste verkligen höja oss i andra, sade Söderqvist.

Kalmar fick förvisso in en reducering genom Viktor Agardius i 67:e minuten, hans första allsvenska mål för säsongen, men med kvarten kvar dödade AFC matchen när Wilhelm Loeper gjorde 3–1.

Elm skadad

Och oturen slutade inte där för Kalmar.

På tilläggstid haltade storstjärnan Rasmus Elm av planen med en befarad skada efter att ha landat snett i en nickduell.

– Jag har ingen aning (hur allvarlig skadan är). Jag har inte haft någon kommunikation med varken Rasmus eller det medicinska teamet, sade Kalmartränaren Magnus Pehrsson, som var besviken efter förlusten.

– Vi släpper in tre mål och då är det svårt att vinna matcher. Vi satte oss i ett tufft läge genom att få en sådan start på matchen.

Simon Sjöstrand/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons