Annons

Åklagare begär mer tid för Uddevallamordet

Brott • Publicerad 31 december 2019
Åklagaren Jim Westerberg vill ha mer tid för att slutföra förundersökningen om mordet på den 17-åriga flickan i Uddevalla. Arkivbild.
Åklagaren Jim Westerberg vill ha mer tid för att slutföra förundersökningen om mordet på den 17-åriga flickan i Uddevalla. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Åklagaren i fallet med den 17-åriga flicka som försvann i Uddevalla i november har begärt förlängd åtalstid till slutet av januari, skriver Göteborgs-Posten.

.– Det återstår en mängd förundersökningsåtgärder och man kan inte utesluta att det vid januari månads slut blir ytterligare förlängning, säger åklagare Jim Westerberg till tidningen.

Annons

Han säger också att misstankarna mot den man i 20-årsåldern som sitter häktad för mordet har stärkts, utan att gå in närmare på vad som hittills har framkommit i utredningen.

Den 17-åriga flickan försvann den 14 november, en händelse som engagerade många frivilliga som valde att delta i sökinsatserna efter henne. Knappt två veckor senare hittades en kroppsdel som kunde knytas till flickan.

Den häktade mannen kände flickan och tros ha mördat henne i sin bostad den 14 november. Ytterligare två personer misstänks för skyddande av brottsling och brott mot griftefriden. Bevisningen mot dem har försvagats, enligt åklagaren.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons