Lyckad ligadebut för Isak i Spanien

Alexander Isak fick 20 minuter i ligadebuten för sitt Real Sociedad.
Det tog han vara på när han var inblandad i Real Sociedads sena 1–1-kvittering mot Valencia i lagens oavgjorda La Liga-premiär.
Fotboll • Publicerad 17 augusti 2019
Alexander Isak har gjort fyra mål för Real Sociedad under försäsongen. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Det blev till slut ett kryss, men avslutningen i Alexander Isaks första ligamatch var minst sagt dramatisk. För trots att den 19-årige landslagsanfallaren inledde på bänken fick han chansen i den andra halvleken.

Då låg gästerna under mot Valencia.

Och kvitteringsmålet skulle komma – det dröjde dock till den 100:e minuten innan Mikal Oyarzabal satte 1–1 på straff.

En straff svensken var inblandad i. För med bara minuten kvar av tilläggstid fälldes Alexander Isak nära straffområdeslinjen och fixade en frispark. På den efterföljande frisparken slog lagkamraten Willian José bollen på en Valenciaförsvarares hand och domaren dömde straff.

Innan dess hade Valencia hunnit med att bränna en straff på tilläggstid.

Alexander Isak som i fjol gjorde succé med Willem II – 13 mål och 7 assist i den nederländska högstaligan – har fått en stark start i sin nya klubb med fyra mål under försäsongen.

En som något förvånande startade för sin klubb var Real Madrids Gareth Bale. Walesaren har ryktats bort från den spanska huvudstadsklubben under sommaren men fick trots det tränare Zinedine Zidanes förtroende i bortamatchen mot Celta Vigo tidigare under lördagen.

Hur Bale tackade? Med en assist till Karim Benzemas 1–0-mål.

I andra halvlek fick Real Madrid Luka Modric utvisad efter att kroaten stämplade Celta Vigos Denis Suarez över hälsenan. Det röda kortet delades ut med hjälp av videogranskningssystemet VAR.

Trots det röda kortet kunde Real Madrid göra ytterligare två mål – bland annat genom ett vackert långskott av Toni Kroos – och vinna med 3–1.