Annons

Algotsson Ostholts andra häst också död

Ridsport • Publicerad 15 maj 2019
Sara Algotsson Ostholt. Arkivbild.
Sara Algotsson Ostholt. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Fältryttaren Sara Algotsson Ostholt har förlorat ytterligare en tävlingshäst efter olyckan där OS-silvermedaljörens hästtransport började brinna i början av maj. Hästen Chaccos's Crack dog i samband med olyckan och nu berättar Algotsson Ostholt att även Arpertina, också kallad "Peggy", har dött till följd av sina skador.

"Vila i frid, kära Peggy, du kämpade så hårt och vi trodde att du skulle stanna hos oss ytterligare några år. Jag är så ledsen, du var en så snäll häst med så stor potential, hälsa Chacco från oss", skriver Sara Algotsson Ostholt på .

Algotsson Ostholt var tillsammans med sonen Eric och hästskötaren Roberto Scherneck på väg hem från tävlingar i polska Sopot när hennes lastbil började brinna. De tre klarade sig oskadda men Schernck lyckades bara få ut den ena hästen innan fordonet blev övertänt.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons