Annons

Allt pekar mot ett välbesökt Ystadsderby

Två Ystadslag är för närvarande bland de nio bästa klubbarna i Sverige. På fredag möts IFK Ystad och Ystads IF ännu en gång och som vanligt är det både poäng och prestige i överflöd som ligger i potten. Och publiken är förstås med på noterna.
handboll • Publicerad 28 november 2018
När IFK Ystad och Ystads IF drabbade samman i säsongspremiären i september infann sig 2 475 personer i Ystad Arena. På fredag är det dags för nytt derby.
När IFK Ystad och Ystads IF drabbade samman i säsongspremiären i september infann sig 2 475 personer i Ystad Arena. På fredag är det dags för nytt derby.Foto: Mark Hanlon

– Det är bra tryck på försäljningen och det finns bara enstaka platser kvar. Så man kan lugnt säga att det gäller att sno sig om man vill ha en sittplats, sa Ystads IF:s försäljningsansvarige Ola Netterheim på tisdagsförmiddagen.

I en del tidigare derbymatcher har det aviserats att det varit i princip lapp på luckan men sedan har vissa läktarsektioner ändå gapat oroväckande tomma.

Annons

– Absolut, och vi vädjar därför till säsongskortsinnehavare som ej har möjlighet att nyttja sina platser att återlämna dessa så att vi kan fylla alla stolar, fortsatte Netterheim.

Förhoppningarna om att sätta nytt publikrekord i Ystad Arena kom på skam när IFK Ystad och Ystads IF drabbade samman i derbyt i säsongspremiären i september. Om det var det fina vädret som inbjöd till en grillkväll i stället eller om det rent av var ”för tidigt” på säsongen ska vi låta vara osagt men den upphaussade tillställningen lockade ”bara” 2 475 åskådare, trots föraningar om en siffra på över 3 000.

– Vi hoppas att det ska bli en bättre publiksiffra jämfört med det senaste derbyt.

Stor efterfrågan på sittplatsbiljetter alltså men de är som sagt inte slut – än. Ståplatsbiljetter går också att inhandla som förköp och dessa finns det kvar av i större utsträckning. Det som inte säljs fram till matchdagen kommer förstås att erbjudas i arenan med start någon timme före matchstart.

Sedan den södra kortsidesläktaren färdigställdes är maxkapaciteten i Ystad Arena 3 500 åskådare men det är alltjämt 2 757 som gäller som publikrekord mellan IFK och YIF. Publikrekordet för all verksamhet i arenan är 2 889 åskådare, från YIF:s semifinal mot Kristianstad förra våren.

Fredrik SörenssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons