Annons

Vändning efter slaget – Högström anmäls

Rögles Dennis Everberg fick hjärnskakning när han sänktes av en högerkrok från Djurgårdens Marcus Högström.
Svenska ishockeyförbundet såg först ut att inte straffa Högström – men backen har anmälts till disciplinnämnden, enligt flera medier.
Ishockey • Publicerad 30 oktober 2019
Djurgårdens Marcus Högström. Arkivbild.
Djurgårdens Marcus Högström. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

SHL:s domarchef Tomas Thorsbrink sade tidigare under onsdagen till Hockeynews att Högström inte skulle anmälas.

– För att det ska anmälas till disciplinnämnden ska det vara något grövre. Att du är ute efter att skada, att det är ett regelrätt slagsmål, att två stycken slåss och en matar massor med slag på en spelare som är försvarslös. Eller ett slag i ansiktet utan handske, då anmäls det också, sade Thorsbrink till sajten.

Annons

Men senare under kvällen rapporterade C More, Expressen och Aftonbladet att Djurgårdsbacken trots allt har anmälts.

Rögles utklassning

Händelsen inträffade i slutet av tisdagens SHL-match, som Rögle vann med 5–1. Everberg smällde till Högström som var i Djurgårdens bås. Högström svarade med att slita av hjälmen på Everberg, tog tag i Everbergs nacke och skickade i väg en högerkrok rakt i ansiktet på Röglespelaren.

Båda spelarna fick två minuters utvisning.

Rasande Abbott

Rögles sportchef Chris Abbott var rasande över att Högström först inte anmäldes.

– Jag tycker att han (Marcus Högström) ska bli avstängd, inget snack. Om det är någon i vårt lag eller om det är någon annan spelare spelar ingen roll. Vi måste bli mer måna om spelarnas säkerhet. Det är alldeles för många fall just nu, sade Abbott.

Enligt Abbott är Everberg den tredje spelaren i Rögle, efter Éric Gélinas och Kodie Curran, som får en smäll mot huvudet utan att det vidtagits åtgärder.

Everberg har fått en hjärnskakning och kommer, enligt Abbott, inte att spela borta mot Luleå på torsdagen. Hur det blir med Everbergs medverkan i Tre Kronor i Karjalaturneringen nästa vecka återstår att se.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons