Antonsson bakom tremålsseger för Malmö FF

Fotboll Artikeln publicerades
Marcus Antonsson fick jubla två gånger – men fick bara ett av målen i MFF:s 3–0-seger i den officiella statistiken.
Foto: Thomas Johansson/TT
Marcus Antonsson fick jubla två gånger – men fick bara ett av målen i MFF:s 3–0-seger i den officiella statistiken.

Han blev av med ett mål och gav bort en straff han själv hade ordnat. Men till slut gjorde Marcus Antonsson ett eget mål också.

Det gav 3–0 för Malmö FF mot Elfsborg och fortsatt tätkänning.

Elfsborg gjorde en tapper insats – kanske den bästa för säsongen enligt tränaren Jimmy Thelin. Men till slut fick guldjagande Malmö FF ändå med sig en på pappret bekväm seger från Borås och är därmed ny tvåa i tabellen bakom Djurgården.

Det var dock först med knappt en halvtimme kvar som Marcus Antonsson kunde jubla åt MFF:s ledningsmål – en glädje som höll i sig tills han efteråt mötte medieuppbådet utanför MFF:s omklädningsrum och blev informerad om att lagkamraten Guillermo Molins tilldelats målet i efterhand.

– Jaså? Jag vet faktiskt inte... Vi får gå till botten med det. Oavsett var det ju AC:s (Anders Christiansen) mål, det är han som dribblar av fyra stycken, säger Antonsson.

– Det spelar inte så stor roll, vi var på rätt ställa båda två kan man säga.

Ledningsmålet kom efter en tilltrasslad situation framför Elfsborgsmålvakten Tim Rönning, som lyckades rädda Christansens skott. Returen gick rakt ut till Molins, som i sin tur dock prickade en Elfsborgsspelare.

När bollen till slut studsade vidare till Marcus Antonsson var målet dock vidöppet och ledningsmålet definitivt ett faktum, även om Antonsson inte fick äran för det till slut.

Elfsborg tog tillbaka initiativet direkt efter baklängesmålet och hade ett par farliga lägen mot slutet av matchen. Men Malmö – och Antonsson – hade fått mersmak.

Med några minuter kvar ordnade Antonsson en straff – som han mer eller mindre gav bort till lagkamraten Jo Inge Berget – och minuten därefter gjorde Antonsson till slut själv mål.

– Det viktigaste är att vi vinner matcherna, men spelar man som anfallare ska man ju helst göra mål, säger Antonsson.

– Det är nu det drar ihop sig både med gruppspelet i Europa och i allsvenskan, så det är skönt om man kan pricka formen till det.

"Ledig" målvakt

Elfsborg har haft en tuff vecka internt, med lagkaptenen Kevin Stuhr Ellegaards uppmärksammade kritik mot klubben som lett till att målvaktsveteranen tills vidare har "ledigt" från både träning och matcher.

Vikarien Tim Rönning, som debuterade i allsvenskan så sent som i måndags, och resten av Elfsborg lyckades trots turbulensen att hålla emot riktigt bra. Men det räckte inte till poäng.

– Spelarna gör kanske vår bästa prestation för säsongen, säger Elfsborgstränaren Jimmy Thelin.

– Fram till straffsituationen tycker jag att vi borde ha nått en poäng i dag med tanke på prestationen. Men efter straffen får de 3–0 direkt och där dör förstås matchen.

Rättelse: I en tidigare version av texten uppgavs fel målskytt för Malmös första mål.