Asap Rocky stödjer flyktingar i Sverige

Musik Artikeln publicerades
Asap Rocky har gjort upp en plan för hur han ska använda de pengar han tjänar på sin spelning i Globen. Arkivbild.
Foto: Taylor Jewell/AP/TT
Asap Rocky har gjort upp en plan för hur han ska använda de pengar han tjänar på sin spelning i Globen. Arkivbild.

Förutom nya mjukiskläder till de intagna på Kronobergshäktet tänker Asap Rocky även donera pengar till den svenska flyktingorganisationen Farr.

Mitt i språnget utanför en klädaffär i New York ger den amerikanske rapparen en av sina första intervjuer om sommarens upplevelser i Kronobergshäktet. I drygt en månad var rapparen frihetsberövad innan han blev villkorligt dömd för misshandel.

För nöjessajten TMZ berättar han att han blev han uppmärksam på den svåra situationen för asylsökande.

– Jag mötte så många människor som var som jag själv. Alla de här immigranterna som inte hade det stöd de behövde. Som kändis följdes jag av hela världen, vi hade amerikanska ambassaden, säger Asap Rocky och berättar att han vill ge något tillbaka till dem som var mindre privilegierade.

Förutom nya mjukiskläder till de intagna på häktet, vilket han berättat om under ett scensamtal i Los Angeles tänker Asap Rocky också donera pengar till den ideella svenska flyktingorganisationen Farr.

Den 11 december är Asap Rocky tillbaka i Stockholm för att ge en konsert i Globen.

Samtidigt planerar han att besöka utsatta områden för att "stärka andan hos immigranter".

När han blir tillfrågad om president Trumps påtryckningar för att få ut honom ur det svenska häktet skyndar han sig dock in i en bil. "Rimligen skulle Asap Rocky hellre ge en konsert i ett svenskt fängelse än diskutera Potus (President of the United States)" avslutar TMZ.