Annons

Åtal efter styckmord i Högdalen

Brott • Publicerad 18 juni 2019
Det sista livstecknet från offret är från den 25 oktober 2018. I december hittades kroppen styckad, vid sjön Flaten i Sköndal i södra Stockholm.
Det sista livstecknet från offret är från den 25 oktober 2018. I december hittades kroppen styckad, vid sjön Flaten i Sköndal i södra Stockholm.Foto: Johan Nilsson/TT

I november förra året fick polisen veta att det skett ett mord i en lägenhet i Högdalen i södra Stockholm månaden innan. Personen som påstods vara död gick inte att hitta – enligt uppgifterna till polisen skulle liket ha styckats och forslats bort från lägenheten. Nu åtalas en 39-årig man för mordet och två andra för medhjälp till detsamma.

Det var en kvinna som befunnit sig i lägenheten som berättade om händelsen för polisen, och efter spaning och telefonavlyssning kunde de tre männen gripas. Några dagar därefter hittades kroppsdelarna i närheten av sjön Flaten i Sköndal.

Annons

Enligt åklagaren Stefan Creutz ska den man som nu åtalas för mord ha börjat misshandla offret. Därefter har två andra män kommit in i lägenheten och hjälpt honom att flytta den misshandlade mannen.

– Det jag påstår är att de sedan stått bredvid när han har strypt offret och styrkt den påstådde mördaren i hans uppsåt, säger Creutz.

Motivet till dådet kan enligt åklagaren vara svartsjuka. Den mordåtalade mannen hävdar att han handlat i nödvärn. Samtliga tre åtalas också för brott mot griftefrid.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons