Annons

Bengtsson tillbaka i topp med ny häst

Rolf-Göran Bengtsson tog sin största seger på flera år när han vann GP-hoppningen om Gothenburg Trophy.
Ridsport • Publicerad 7 april 2019
Rolf-Göran Bengtsson tog en bejublad seger på hästen Carlyle i Gothenburg Trophy. Han fick sällskap av Irma Karlsson och Stephanie Holmén på en helsvensk prispall.
Rolf-Göran Bengtsson tog en bejublad seger på hästen Carlyle i Gothenburg Trophy. Han fick sällskap av Irma Karlsson och Stephanie Holmén på en helsvensk prispall.Foto: Tommy Holl/TT

Svenska ryttare tog för första gången alla tre pallplatserna i den prestigefyllda GP-hoppningen i Scandinavium. Irma Karlsson blev tvåa och Stephanie Holmén trea. Alla tre var felfria i både grundomgång och omhoppning.

Rolf-Göran Bengtsson hade fördelen att gå ut sist av sju ryttare i omstarten, och missade inte den chansen.

Klar marginal

Annons

Flyingeryttaren vann med 2,20 sekunders marginal till Irma Karlsson. Efteråt hyllades han stort av såväl publik som medtävlare.

Rolf-Göran Bengtsson tog OS-silver 2008 och vann EM-guld 2011. Han belönades också med Jerringpriset 2011, och blev trots sin lågmälda framtoning en av de första ryttare som "tog plats" för sin sport inom den svenska idrotten i stort.

Men efter framgångarna med Casall i början av 2010-talet har Bengtsson inte haft någon riktig topphäst.

Kanske har han hittat den nu. Segern i Göteborg bärgades på elvaårige valacken Carlyle.

– Omhoppningsbanan var rätt bra för min del. Det blev inte för tajt i kurvorna. Jag kunde hålla stor galopp och svänga samtidigt, säger Rolf-Göran Bengtsson.

Gärna till EM

I sommar är det EM i Rotterdam. Där vill 56-åringen gärna vara med.

– Men då ska man också verkligen ha där att göra, säger Bengtsson försiktigt.

Han tycker att de större banorna utomhus passar Carlyle bättre än inomhustävlandet.

– Han får mer plats där. Det är en stor häst. Sen måste vi träna på att hoppa, över vatten framförallt. Jag stod på öronen i vattnet i Hamburg med Carlyle förra sommaren.

Segern var Rolf-Göran Bengtssons tredje genom åren i Gothenburg Trophy.

Micke Larsson/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons