Annons

Blomqvist ersätter Hammarlund i EM-kvalet

Fotboll • Publicerad 21 augusti 2019
Rebecka Blomqvist. Arkivbild.
Rebecka Blomqvist. Arkivbild.Foto: Thomas Johansson/TT

Allsvenska skytteligaledaren Rebecka Blomqvist kallas in till den svenska EM-kvaltruppen i fotboll till bortamatchen mot Lettland den 3 september, skriver Svenska fotbollförbundet på sin hemsida.

Därmed ersätter hon sin radarpartner från klubblaget Göteborg, Pauline Hammarlund, som tvingades lämna återbud på grund av en meniskskada.

Annons

22-åriga Rebecka Blomqvist har en strålande säsong i benen så här långt, och med sina elva gjorda mål toppar hon skytteligan.

"Det är en spelare som vi naturligtvis haft koll på under en längre tid, både genom hennes prestationer i Kopparbergs/Göteborg men också i U23-landslaget. Hon är en av många unga spelare som vi tror på och när Pauline inte kunde resa med kände vi att det här var rätt läge för att se Rebecka i A-landslagsmiljö", säger Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson till Svenska fotbollförbundets hemsida.

Landslaget samlas i Visby på måndag för uppladdning inför matchen mot Lettland i Liepaja.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons