Annons

Bombhotaren i Malmö kan dömas till fängelse

Brott • Publicerad 17 oktober 2019
Den 44-årige man som bombhotade Malmö centralstation i juni kan dömas till fängelse. Mannen anses ha lidit av en allvarlig psykisk störning vid gärningen, men han lider inte av denna störning i dag. Arkivbild.
Den 44-årige man som bombhotade Malmö centralstation i juni kan dömas till fängelse. Mannen anses ha lidit av en allvarlig psykisk störning vid gärningen, men han lider inte av denna störning i dag. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Den 44-årige man som bomhotade Malmö centralstation i somras kan dömas till fängelse. Detta står klart sedan Socialstyrelsens rättsliga råd instämt i slutsatserna från en tidigare rättspsykiatrisk undersökning av mannen, uppger Malmö tingsrätt för TT.

Undersökningen kom fram till att 44-åringen begick gärningarna under påverkan av en allvarlig psykisk störning, men att han inte lider av en sådan störning i dag. Därmed finns det inga medicinska förutsättningar för att mannen ska överlämnas till rättspsykiatrisk vård.

Annons

Mannen sköts i benen av polis på centralstationen sedan han påstått att han hade sprängmedel i sina väskor. Stationen utrymdes i flera timmar och tågtrafiken lamslogs efter 44-åringens hotfulla uppträdanden.

Mannen har bland annat åtalats för grovt olaga hot. Rättegången återupptas nästa vecka.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons