Annons

Buffalos Olofsson matchhjälte mot Nashville

Först missade han öppet mål. Men sekunden senare petade Victor Olofsson in sin egen sargretur.
Målet blev matchavgörande, när Buffalo vann med 4–3 mot Nashville i NHL.
Ishockey • Publicerad 13 december 2019
Buffalos Victor Olofsson (68) firar sitt mål med Brandon Montour (62).
Buffalos Victor Olofsson (68) firar sitt mål med Brandon Montour (62).Foto: Jeffrey T Barnes/AP/TT

Med drygt elva minuter kvar av tredje perioden fick Victor Olofsson en stor öppen yta på vänstersidan framför Nashvillemålet. Brandon Montour såg öppningen, och slog en distinkt passning som gav den svenske forwarden öppet mål.

Men skottet gick utanför. Olofsson hann dock knappast gräma sig för det. Pucken träffade sargen, och Olofsson plockade upp den på andra sidan målet, drog in den framför mål och snärtade upp den över benskyddet på målvakten.

Annons

Svensken har därmed bara klivit poänglös av isen i tre av de senaste arton matcherna.

– Victor har i ljusets hastighet lärt sig att kämpa för att få och återfå puckinnehavet i en mot en-situationer mot de tyngre spelarna. För det är dem han kämpar mot, de bättre backarna, de tyngre kedjorna. Och han vinner sina strider, säger tränaren Ralph Krueger vid presskonferensen efter matchen.

Rasmus Dahlin var tillbaka på isen efter sin hjärnskakning, som tvingat honom att stå över åtta matcher. Den 19-årige stjärnbacken fick drygt 15 minuters speltid, och noterades för säsongens 15:e assist när han var inblandad i förarbetet till Jack Eichels andra mål för kvällen.

I Nashville noterades Filip Forsberg och Calle Järnkrok för varsin assist, och Linus Ullmark i Buffalomålet gjorde 36 räddningar.

Gustav Sjöholm/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons