Nyheter

Bunden man hittades i brinnande lokal

Norrköping Artikeln publicerades
Brand i en industrilokal i Norrköping. En person har förts till sjukhus.
Foto: Niklas Luks
Brand i en industrilokal i Norrköping. En person har förts till sjukhus.

En bunden man räddades ur en brinnande industrifastighet i Norrköping under natten. Polisen utreder branden som mordförsök.

– Han hängde ut med överkroppen ur ett fönster för att kunna andas, men var bunden på något sätt. Kollegorna som kom dit kunde få loss honom ganska omgående, sade Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid polisregion Öst, tidigare under natten.

Mannen, i 50-årsåldern, var vid medvetande och talbar men fördes till sjukhus med rökskador.

Ingen är ännu gripen, och det finns ingen misstänkt för händelsen som rubriceras som mordförsök. Det är oklart vad som ligger bakom.

Byggnaden ligger i ett industriområde nära hamnen där få rör sig på kvällar och helger.

– Vi kommer att hålla förhör med honom här under dagen. Just nu är tekniska utredare på väg dit, men det kan ta ett tag eftersom det kan vara för varmt för att göra en utredning, säger polisens presstalesperson Roland Carlson vid 7-tiden.

Larmet om branden kom in strax efter halv två. Då hördes skrik på hjälp från byggnaden. Mannen, som var ensam i lokalen, togs ut ur huset av polis.

Delar av fastigheten har helt förstörts. Under morgonen har en handfull brandmän varit på plats för att eftersläcka.

– Enligt uppgift från platsen har någon tänt på flera olika ställen, sade Peter Holm, inre befäl vid räddningstjänsten till TT under natten.

Det brann länge och rejält med öppna lågor och kraftig rökutveckling i den stora industrifastigheten, som räddningstjänsten bedömer vara uppemot 10 000 kvadratmeter stor.

Det är oklart vad lokalen används till, men det ska även finnas bilar i byggnaden, enligt polisen. Inga bostadshus finns i närheten.