Annons

Chiles pressade president möter oppositionen

Chile • Publicerad 22 oktober 2019
Chiles president Sebastián Piñera, hårt pressad av oro och protester i landet, sträcker ut en hand till oppositionen.
Chiles president Sebastián Piñera, hårt pressad av oro och protester i landet, sträcker ut en hand till oppositionen.Foto: Luis Hidalgo/AP/TT

Chiles president Sebastián Piñera träffar ledare för landets politiska partier i ett försök att stävja den proteströrelse som med ihållande kraft utmanat makten i flera dagar.

Piñera vill samarbeta med oppositionen för att nå "en uppgörelse i sociala frågor som vi tillsammans – snabbt, effektivt och ansvarsfullt – kan presentera med förbättrade lösningar på de problem som drabbar chilenare".

Annons

Hans utspel på tisdagen kom samtidigt som myndigheter skrev upp dödstalen under oroligheterna. Minst 15 personer har dött i samband med demonstrationerna.

Demonstranter i huvudstaden Santiago och i andra städer fortsätter att trotsa nattliga utegångsförbud och undantagstillstånd i de protester som inleddes när kollektivtrafikens biljettpris höjdes. Protesterna växte i styrka, och kom att rikta sig mot landets ekonomiska politik och växande klyftor i samhället.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons