Annons
Nyheter

Cohens kärleksbrev säljs på auktion

En samling om 50 brev från artisten Leonard Cohen till norska flickvännen Marianne Ihlen kommer att säljas på auktion i juni, skriver Reuters.
New York • Publicerad 22 maj 2019
Leonard Cohens brev till norska Marianne Ihlen säljs på auktion.
Leonard Cohens brev till norska Marianne Ihlen säljs på auktion.Foto: Charles Sykes

Ihlen och Cohen träffades på den grekiska ön Hydra 1960 och hon inspirerade honom till flera av hans mest kända låtar, framför allt "So long, Marianne".

Breven skrevs under 1960- och 70-talet, flera efter att paret gått skilda vägar. De säljs av Marianne Ihlens släktingar och budgivningen sker 5-13 juni på auktionshuset Christie's sajt.

Norska Marianne Ihlen var tillsammans med Cohen i flera år under 1960-talet
Norska Marianne Ihlen var tillsammans med Cohen i flera år under 1960-taletFoto: Bjørn Frostad
Annons

Marianne Ihlen dog i juli 2016, 81 år gammal. En vän till henne skrev då till Leonard Cohen, som skickade ett brev som uppmärksammades efter hans död i november samma år.

"Marianne, vi har kommit till den tidpunkt då vi är så gamla att våra kroppar faller isär och jag tror att jag kommer att följa dig väldigt snart. Men nu vill jag bara önska dig en fin resa. Farväl, gamla vän."

En dokumentär om paret, "Marianne & Leonard: Words of love" är inspelad och har biopremiär i USA den 5 juli.

Per NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons