Annons

Cyklade 125 mil till Skellefteå: "Hemskt"

Oskarshamn gav allt i premiären men tapprast var nog ändå tre av lagets supportrar.
Andreas Hauge Sjöstrand, Jonas Forsberg och Per Sandberg cyklade upp till matchen – 125 mil enkel väg.
Ishockey • Publicerad 14 september 2019
Andreas Hauge Sjöstrand (vänster), Jonas Forsberg (tvåa från vänster) och Per Sandberg (tvåa från höger) cyklade 125 mil för att se Oskarshamns SHL-premiär i Skellefteå Kraft arena. Övriga personer på bilden: Anders Lindroth och Thomas Björklund.
Andreas Hauge Sjöstrand (vänster), Jonas Forsberg (tvåa från vänster) och Per Sandberg (tvåa från höger) cyklade 125 mil för att se Oskarshamns SHL-premiär i Skellefteå Kraft arena. Övriga personer på bilden: Anders Lindroth och Thomas Björklund.Foto: Erland Segerstedt / TT

– Känns lite surt nu när det bara blev en poäng. Men med lite distans till det kanske man kommer att vara nöjd ändå, säger Hauge Sjöstrand.

Han är definitivt nöjd att cyklingen är över. Den var riktigt tuff och följden av ett förlorat vad i våras när han i ett svagt ögonblick lovade att göra den dryga cykelturen om Liverpool kunde vända och vinna mot Barcelona i vårens semifinal i Champions League.

Annons

Vilket laget ju gjorde.

– Cyklingen var hemsk. Fruktansvärd. Skulle aldrig göra om det för alla pengar i världen, säger han.

Varje morgon klev trion upp på sina cyklar klockan sex för att avverka 16-17 mil innan de fick lägga sig och vila för dagen.

– Det var en ganska hemsk känsla att veta hur långt man måste cykla, säger han.

TT: Kommer ni att cykla till någon mer bortamatch?

– Aldrig. Det här var första och sista gången.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons