Annons

Dahlén avgjorde på nytt

Ishockey • Publicerad 22 september 2019
Jonathan Dahlén avgjorde för Timrå igen. Arkivbild.
Jonathan Dahlén avgjorde för Timrå igen. Arkivbild.Foto: Jonas GustafssonTT

Två mål och en assist i premiären i fredags – matchvinnare på nytt i första hemmamatchen.

Jonathan Dahlén har fått en kalasstart i återkomsten till hockeyallsvenska Timrå. Han avgjorde i straffläggningen när Timrå besegrade Södertälje med 3–2.

Annons

Den 21-årige forwarden, som är utlånad av NHL-laget San Jose Sharks, överlistade Södertäljemålvakten Alexander Sahlin med ett iskallt backhandavslut.

Timrå har fem poäng efter två matcher, precis som ledande Tingsryd som har bättre målskillnad. Smålandslaget vann en målrik tillställning mot Vita Hästen med 6–4. Anton Blomberg gjorde två av målen för Tingsryd.

AIK tog säsongens första seger på tredje försöket efter 3–2 borta mot Almtuna. Två 19-åringar blev tungan på vågen, Marcus Karlberg som gjorde 2–2-kvitteringen och Carl Wassenius som sköt segermålet.

Mats Lusth tvingades avgå som Moratränare efter degraderingen från SHL i våras. Nu kom han till Mora med sin nya klubb Karlskrona och tog alla tre poängen tack vare 1–0-seger. Segermålet genom Linus Cronholm kom med 2.36 kvar att spela.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons