Nyheter

Damberg: Samröre med terrorgrupp blir olagligt

Sverige Artikeln publicerades
Inrikesminister Mikael Damberg (S). Arkivbild.
Foto: Claudio Bresciani/TT
Inrikesminister Mikael Damberg (S). Arkivbild.

På torsdag ska regeringen fatta beslut om en lagrådsremiss om att kriminalisera samröre med terrororganisationer, som Lagrådet sedan ska ta ställning till, enligt uppgifter till Dagens Nyheter.

– Vi har skärpt lagstiftningen när det gäller resor, finansiering, vi ger stöd till utbildning och på torsdag tar vi nästa steg för att kriminalisera allt samröre och deltagande i terroristorganisationer, säger inrikesminister Mikael Damberg (S) till DN.

Frågan har varit på tapeten sedan terroröverenskommelsen slöts mellan regeringen och Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna i slutet av 2017. Planen var då att ha en ny lag på plats före valet i september, men så blev det inte.

– Det är många länder som säkert hade önskat att de hade haft en annan lagstiftning från början men vi har skärpt lagstiftningen i många omgångar, säger Damberg.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.