Annons
Nyheter

Damberg: Samröre med terrorgrupp blir olagligt

Sverige • Publicerad 27 februari 2019
Inrikesminister Mikael Damberg (S). Arkivbild.
Inrikesminister Mikael Damberg (S). Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

På torsdag ska regeringen fatta beslut om en lagrådsremiss om att kriminalisera samröre med terrororganisationer, som Lagrådet sedan ska ta ställning till, enligt uppgifter till Dagens Nyheter.

– Vi har skärpt lagstiftningen när det gäller resor, finansiering, vi ger stöd till utbildning och på torsdag tar vi nästa steg för att kriminalisera allt samröre och deltagande i terroristorganisationer, säger inrikesminister Mikael Damberg (S) till DN.

Annons

Frågan har varit på tapeten sedan terroröverenskommelsen slöts mellan regeringen och Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna i slutet av 2017. Planen var då att ha en ny lag på plats före valet i september, men så blev det inte.

– Det är många länder som säkert hade önskat att de hade haft en annan lagstiftning från början men vi har skärpt lagstiftningen i många omgångar, säger Damberg.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons