Damkronorna föll tungt – sist i turneringen

En seger, två förluster. Det blev facit för Damkronorna i fyrnationsturneringen i Tyskland – svenskornas första turnering efter konflikten med Svenska ishockeyförbundet som ledde till spelarstrejk.
Ishockey • Publicerad 14 december 2019
Sverige – här med Johanna Fällman – föll tungt mot Schweiz i fyrnationsturneringen i Tyskland. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon/TT

Sverige föll tungt med 0–4 i sista matchen mot gruppettan Schweiz.

OS-bronsmedaljören från 2014 gick ifrån till 2–0 i den första perioden och Brynässtjärnan Lara Stalder, poängbäst i hela SDHL med 45 poäng på 21 matcher, inledde målskyttet knappt två minuter in i perioden. Hon hade också en assist till 3–0-målet i andra perioden.

Sveriges förlust kom dagen efter tunga skalpen mot Finland, 4–1.

Senare på kvällen besegrade Finland värdnationen Tyskland med 3–2 vilket innebär att Sverige slutade sist i turneringen med tre inspelade poäng.

För Damkronorna väntar nu en sexnationsturnering i Eksjö och Tranås den 3-9 februari.