Annons

De kan utses till Stockholm Rising Star

Nöje • Publicerad 7 oktober 2019
Albin Grenholm är en av de nominerade till Stockholm Rising Star. Arkivbild.
Albin Grenholm är en av de nominerade till Stockholm Rising Star. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Albin Grenholm från "Eld och lågor" och "Rosa moln" och Celie Sparre från "Lyckligare kan ingen vara" och "In i dimman" är två av fem nominerade till årets Stockholm Rising Star.

Det är elfte året i rad som Stockholms internationella filmfestival nominerar nya skådespelartalanger som har möjligheter att bli morgondagens stjärnor. Bland årets nominerade syns också Emelie Garbers, (tidigare Jonsson) från "Aniara", Arvin Kananian från "Aniara" och "Den blomstertid nu kommer" samt Freddy Åsblom från "Vår tid är nu" och "In i dimman".

Annons

Juryn är fristående och består av Anna Carlson, (tidigare ordförande för Svenska teaterförbundet), Lisa Rosengren, (Film & tv-producenterna) och Jan Göransson (Svenska filminstitutet). Varje år deltar även två skådespelare i juryn, och i år är det Eva Röse och Bengt Braskered.

Vinnaren presenteras den 15 november.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons