De spelar huvudrollerna i "Top dog"

Tv Artikeln publicerades
Peter Gardiner, Josefin Asplund, Gustav Lindh och Alexej Manvelov i tv-serien
Foto: Pär Bäckstrand/C More/TV4
Peter Gardiner, Josefin Asplund, Gustav Lindh och Alexej Manvelov i tv-serien "Top dog". Pressbild.

Tv-serien "Top dog", som varit under utveckling sedan 2018, visas i veckan upp på tv-mässan Mipcom i Cannes, och i samband med det har nya detaljer kring tv-serien offentliggjorts.

Serien är baserad på författaren Jens Lapidus deckartrilogi "Vip-rummet", "Stockholm delete" och "Top dogg", och har premiär någon gång nästa år på C More och TV4.

Nu står det klart att Josefin Asplund spelar affärsjuristen Emily Jansson, och att Alexej Manvelov syns i rollen som ex-brottslingen Teddy Maksumic.

"Jag har inte varit inne och pillat i detaljer, men det viktigaste med adaptioner av mina verk är att autenticiteten består. Äktheten ska genomsyra allt och där utgör manus, regi och skådespelarna de grundläggande byggstenarna. Det jag har sett av Josefin och Alexej bådar gott, de har perfekt anslag," säger Jens Lapidus enligt ett pressmeddelande.

I rollistan syns också bland andra Gustav Lindh, Peter Gardiner, Christian Hillborg, Joel Spira, Lina Englund och Felice Jankell.

I pressmeddelandet framkommer att tv-serien kommer att handla om ett mystiskt försvinnande som "förenar två helt olika världar".

Tv-serien produceras av Filmlance, som tidigare bland annat varit producent för SVT:s succéserie "Bron".