Annons

Dömd våldsman överklagar misshandelsdom

Brott • Publicerad 17 maj 2019
35-åringen som misshandlade poliser vid Resecentrum i Skövde i oktober förra året överklagar domen och kräver att bli helt frikänd. Arkivbild.
35-åringen som misshandlade poliser vid Resecentrum i Skövde i oktober förra året överklagar domen och kräver att bli helt frikänd. Arkivbild.Foto: Naina Helén Jåma

En 35-årig man som misshandlade poliser vid Resecentrum i Skövde i oktober förra året överklagar sin dom. Han dömdes av Skaraborgs tingsrätt till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning då han lider av en psykisk sjukdom. Han kräver att bli helt frikänd.

Mannen dömdes för grov misshandel och grovt våld mot tjänsteman. Han är också åtalad för att vid ett senare tillfälle ha våldtagit en kvinna i hennes bostad.

Annons

35-åringen hävdar att han inte visste att det var en civilklädd polis han slogs mot och trodde sig därför ha rätt till nödvärn.

Det var en kväll i början av oktober förra året som flera påverkade personer uppträdde stökigt vid Resecentrum i Skövde. När polis skickades till platsen uppstod ett bråk. Tidigare har två män dömts till mindre straff i samma ärende.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons