Sverige klart för EM – bortaslog Rumänien

Fotboll • Publicerad 15 november 2019
Marcus Berg (vänster) gav Sverige ledningen med 1–0 borta mot Rumänien.
Marcus Berg (vänster) gav Sverige ledningen med 1–0 borta mot Rumänien.Foto: Vadim Ghirda/AP/TT

Sverige besegrade Rumänien med 2–0 på bortaplan och är därmed klart för fotbolls-EM nästa år.

Efter en formidabel första halvlek hade Blågult skaffat sig en betryggande ledning i Bukarest efter ett mål vardera av anfallsparet Marcus Berg och Robin Quaison.

1–0 satte Berg på nick i den 18:e minuten efter ett fint förarbete av Emil Forsberg. Kvarten senare ökade Quaison på till 2–0 efter ett mönsteranfall.

Segern innebär att Sverige som tvåa går upp på 18 poäng i gruppen och därmed har ett försprång på ointagliga fyra poäng ned till både Rumänien och Norge med en match kvar att spela.

Leder gör Spanien som sedan tidigare har säkrat gruppsegern.