Annons

Dubbla avbräck i VM-genrepet

Det är sista chansen att testa laget i skarpt läge. Men varken Caroline Seger eller Olivia Schough kommer att spela i Sveriges VM-genrep mot Sydkorea.
Fotboll • Publicerad 30 maj 2019
Caroline Seger under torsdagens träning på Gamla Ullevi.
Caroline Seger under torsdagens träning på Gamla Ullevi.Foto: Adam Ihse/TT

Det börjar att dra ihop sig till fotbolls-VM i Frankrike. Fredagskvällens landskamp mot Sydkorea i Göteborg är Sveriges sista inför VM-äventyret och premiären om knappt två veckor.

Peter Gerhardsson får dock klara sig utan både lagkaptenen Caroline Seger och anfallsveteranen Olivia Schough i genrepet.

Annons

Båda har skadekänningar efter den stängda träningsmatchen mot Sydkorea i tisdags.

– Jag kände efter den här inofficiella matchen en viss trötthet och stelhet i min rygg och vill inte chansa i matchen i morgon, säger Seger.

Ingen VM-oro

Lagkaptenen är dock inte orolig för VM-inledningen mot Chile den 11 juni.

– Nej. Det tycker jag inte. Det finns en anledning till att vi gör som att vi gör. Av erfarenhet med ryggen är det inte optimalt att chansa, så för min del är det väldigt bra att jag kan få den tiden, säger hon.

För Olivia Schoughs del handlar det om en stukad fot från matchen i tisdags.

Minst tre alternativ

Förbundskapten Peter Gerhardsson måste nu välja en ersättare till Seger i startelvan. Det kan handla exempelvis om Göteborgsmittfältaren Julia Roddar eller Nathalie Björn, trots att hon mest spelar mittback i klubblaget Rosengård.

– Det är inte allt som hänger på att vi ska starta matchen på ett visst sätt, säger Peter Gerhardsson.

– Nu får alternativen chans att visa upp sig på den positionen.

Gerhardsson beskriver Nathalie Björn som en spelskicklig och lugn spelare som är "skönt ödmjukt kaxig inför nya positioner och roller" och säger att Julia Roddar är både kvick, tuff och "kanske den som glidtacklar mest".

Utöver Roddar och Björn finns dessutom minst ett alternativ till, avslöjar förbundskaptenen på en fråga om Julia Zigiotti Olme. Göteborgsmittfältaren gjorde ett drömmål i den inofficiella 4–0-segern mot Sydkorea i tisdags.

– Hon är också ett alternativ som vi tycker. När vi spelade i tisdags var hon också i den positionen ett tag, vilket ingen visste om förrän nu, säger Gerhardsson.

Jens Bornemann/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons