Annons

Dubble vinnaren missar Stockholm Open

Tennis • Publicerad 10 oktober 2019
Juan Martín del Potro missar Stockholm Open. Arkivbild
Juan Martín del Potro missar Stockholm Open. ArkivbildFoto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Han vann turneringen både 2016 och 2017. Men i år kommer Juan Martín del Potro inte till spel i Stockholm Open-tennisen, meddelar arrangören på sin webbplats. Den 31-årige argentinaren – som vann US Open 2009 och var i semifinal i Franska mästerskapen i fjol – har haft stora skadeproblem under 2019 och har inte tävlat sedan i mitten av juni då han skadade knäet i Queens.

Enligt argentinska medier hade del Potro ställt in siktet på comeback i först Stockholm nästa vecka och sedan i Wiens ATP-turnering veckan efter.

Annons

Men så blir alltså inte fallet.

"Vi måste tyvärr meddela att Juan Martín del Potro inte kan ställa upp i årets turnering. Efter noggrant övervägande med sin läkare och sitt team har del Potro valt att ställa in den planerade comebacken i Stockholm och Wien", skriver Stockholm Open-arrangörerna.

Juan Martín del Potro var som bäst rankad trea i världen i fjol, men efter skadorna har han nu tappat till 279:e plats.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons